Bescherm uw online privacy met een VPN!

VPN

Een VPN brengt beveiligde verbindingen tot stand tussen het apparaat van de gebruiker en internet. Het versleutelt dataverkeer en verandert tegelijkertijd het IP-adres van de gebruiker. Daarom beschermt het de digitale privacy, creëert het meer online veiligheid en vergroot het ook de mogelijkheden om toegang te krijgen tot internet vanaf verschillende (ook buitenlandse) locaties. Een aanbieder met dergelijke verbindingen is NordVPN.

Voor wie is een VPN handig?

Bedrijven versleutelen hun standaard gegevens via VPN’s om zichzelf te beschermen tegen hackers. Ook voor particulieren is een VPN erg handig omdat het hen onder andere beschermt tegen spammers. De VPN beschermt u ook in openbare wifi’s of in gevallen waarin een bezochte website of een gecontacteerde persoon of autoriteit niet noodzakelijkerwijs de locatie waar u zich bevindt moet weten. Daarom is voor mensen die online opereren vanuit landen met beperkte vrijheid van meningsuiting, de VPN als het ware, de basis van hun internetverkeer. In democratische landen beschermen we ons tegen permanente toegang tot onze gegevens door adverteerders.

Een andere belangrijke reden om een ​​VPN te gebruiken, is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot inhoud die in het buitenland is geblokkeerd. Zo zijn gratis streamingdiensten die in het ene land beschikbaar zijn, bijvoorbeeld van tv-stations, maar ook van bepaalde clouds, meestal niet toegankelijk vanuit andere landen (zelfs niet in de EU). Omdat een VPN het IP-adres verandert en de verbinding tot stand brengt via een externe server, is toegang tot inhoud die in eigen land beschikbaar is weer mogelijk.

VPN versus bewaking

Overheden en particuliere organisaties houden gegevens bij over surfgedrag, nieuws en bijdragen van mensen in sociale netwerken. De VPN beschermt uw gegevens tegen deze controle door het dataverkeer te versleutelen en het IP-adres te verbergen. De VPN is te gebruiken op kantoor, thuis en op je mobiel.

Bescherming voor gamers via een VPN

Gamers worstelen met DDoS-aanvallen, inhoudsbeperkingen en bandbreedtebeperking. Versleuteling via een VPN helpt hier ook tegen. Het zorgt niet alleen voor veiligheid, maar ook voor een stabiele internetverbinding.

Hoe werkt VPN-codering?

Wanneer u een verbinding tot stand brengt met de VPN-service zoals NordVPN, maakt de service een gecodeerde “tunnel” aan die de gegevens beveiligt. Dit wordt gedaan door de client te authenticeren bij de VPN-server. Deze server past dan een versleutelingsprotocol toe op alle verzonden en ontvangen gegevens. De VPN verpakt alle gegevens als het ware in een gelaagd pakket, dat op zijn beurt wordt gecodeerd met behulp van gegevens inkapseling. Dit is het kernelement van een VPN-tunnel. Wanneer de datapakketten op de server aankomen, wordt het aanvullende pakket gedecodeerd. Dus je kunt deze geweldige service krijgen met slechts een enkele klik met NordVPN. Het opzetten van een VPN is zeker niet moeilijk.

Via NordVPN!

NordVPN biedt applicaties voor Windows, Google Chrome, Mozilla Firefox, Linux, macOS, iOS, Android en AndroidTV. De in-house VPN kan niet alleen op eindapparaten worden ingesteld, maar ook op wifi-routers. Vanwege het hoofdkantoor van het bedrijf in Panama is het niet wettelijk verplicht om klantgegevens aan autoriteiten te verstrekken. NordPVN routeert het internetverkeer van zijn gebruikers via een externe server, die het oorspronkelijke IP-adres door zijn eigen IP-adres vervangt. De datapakketten zijn ook versleuteld. NordVPN gebruikt hiervoor standaardapplicaties zoals Internet-Key-Exchange v2 / IPsec en OpenVPN. Het bedrijf biedt ook niet-versleutelde proxyservices. Gebruikers kunnen ook kiezen voor dubbele codering via VPN, P2P-bestandsdeling of verbindingen met het Tor-netwerk. Sinds 2019 biedt NordVPN een nieuw, op WireGuard gebaseerd protocol voor VPN aan, onder de naam NordLynx. De prestaties overtreffen die van de vorige OpenVPN- en IPsec-netwerkprotocollen. Volgens verschillende tests door onafhankelijke experts kan de snelheidsboost enkele honderden MB / s bedragen, die uiteindelijk een geweldige service biedt.