De nieuwe Raspberry Pi 4 4GB

Raspberry Pi 4 4GB

De Raspberry Pi 4 4GB RAM is het vervolg op de 2GB RAM. Het is dus een verdubbeling in GB’s en dat is een grote verandering. Tot 2019 waren de minicomputers er alleen tot 1GB RAM. De afgelopen jaren zijn er verschillende versies uitgebracht van de Raspberry Pi 4 model B. Je hebt de volgende versies: 1GB, 2GB, 4GB en 8GB RAM. De 1GB RAM wordt niet meer verkocht inmiddels.

Waarom zou je de 4GB RAM versie aanschaffen?

Als er een model met 8GB RAM is, waarom zou je dan een Raspberry Pi 4 4GB RAM kopen? De 4GB RAM is precies de goede midden optie. Heb je al ervaring met de minicomputer en je weet precies wat je wilt maken kan een 4GB RAM al genoeg zijn. Mocht je toch niet zeker weten of dat genoeg kun je altijd contact opnemen met specialisten. Zij kunnen jou vertellen of je aan 4GB RAM genoeg hebt voor je project of dat je misschien toch een 8GB RAM moet hebben. Bij de Raspberry Pi 4 4GB RAM kun je uiteraard nog heel veel en de meeste projecten zullen ook wel lukken. Echter kun je dit zonder ervaring moeilijk inschatten en dan is het handig om iemand in te schakelen.

Raspberry Pi 4 4GB

Hoeveel RAM heb je nou nodig?

Je leest dit artikel hoogstwaarschijnlijk omdat je niet weet welke versie je moet kopen. Het is belangrijk dat je dan weet wat je precies wil bereiken met de minicomputer. Je kunt het beste de 8GB RAM kopen als je eigenlijk geen idee hebt. Je weet dan zeker dat je genoeg hebt. De Raspberry Pi 4 4GB RAM is daarentegen de meest gekozen optie bij gebruikers. Dit omdat het bij de meeste projecten al ruim voldoende is. Heb je maar een klein project zoals een slimme meter uitlezen, dan is een 2GB RAM een goede keuze. Wil je groter uitpakken dan zul je al wel gauw naar de 4 of 8GB gaan. Bijvoorbeeld als je je huis wilt automatiseren met de Pi en domotica. De mogelijkheden zijn eindeloos en kunnen we niet allemaal noemen in dit artikel. Heb je toch vragen neem contact op met een Raspberry Pi expert.

Raspberry Pi experts

Heb je nog vragen en wil je contact opnemen met een expert, maar je hebt geen idee wie? In Nederland zijn er veel mensen die verstand hebben van de Raspberry Pi 4 4GB. Ondanks dat zou ik wel opzoek naar een winkel die er ook in handelt. Zij hebben er vaak meer verstand van en helpen je graag opweg. Persoonlijk raad ik je de heren van Elektronica Voor Jou aan. Ze verkopen onder andere de Raspberry Pi 4 4GB en de Arduino. Ze helpen je graag en zijn erg klantvriendelijk. Mocht je het liever zelf willen doen, er staan genoeg artikelen hierover op internet die je ook kunnen helpen. Hierbij houd je wel de twijfel of het betrouwbaar is en als je net bezig bent met de Pi dan is dat misschien niet zo handig.