Doe op een snelle manier btw aangifte

Btw aangifte is in België een zaak die regelmatig terugkeert voor bedrijven. Het kan zijn dat je eens per maand aangifte dient te doen maar driemaandelijks is ook mogelijk. Bovendien doe je ook jaarlijks aangifte van de klantenlistings.

Kies voor Yoursminc

Omdat je als ondernemer niet altijd even veel tijd hebt om aan de aangifte te besteden is het makkelijk als je daarvoor een geautomatiseerd systeem hebt. Dit kan bijvoorbeeld met Yoursminc. Dit systeem omvat een boekhoudkundig programma, een facturatieprogramma en een CRM systeem. De gegevens kunnen binnen de verschillende onderdelen gebruikt en uitgewisseld worden zodat je er altijd toegang tot hebt.

Registreer alle transacties goed

Een onderneming krijgt te maken met inkomsten en uitgaven. Als je deze reeds netjes bijhoudt en registreert in het boekhoudonderdeel van het programma heb je een conceptversie beschikbaar van deze gegevens die je kunt gebruiken om btw aangifte te doen. Op die manier hoef je niet meer vanaf nul te beginnen maar heb je de gegevens van alle transacties waar btw mee gemoeid is netjes bij elkaar staan en kost de daadwerkelijke aangifte je veel minder tijd.

Op diverse apparaten bruikbaar

De aangifte zelf kun je vanuit het geautomatiseerde systeem digitaal doen vanaf verschillende apparaten. De aangifte kan veilig gedaan worden en mocht er een foutje in zitten dan kun je dit achteraf nog altijd herstellen zodat de definitieve btw aangifte volledig correct is.