Heeft de toegankelijkheid van een website invloed op de SEO-resultaten?

SEO staat voor search engine optimization, dit is simpel gezegd hoe gemakkelijk een website te vinden is in zoekmachines. De vindbaarheid van een website is zeer belangrijk als je als bedrijf meer mensen wilt bereiken. Er zijn verschillende punten die van invloed zijn op de vindbaarheid van een website in google, een daarvan is de Digitaal toegankelijk. Wanneer een website digitaal toegankelijk is zal de website door een groter publiek en dus ook door meer mensen worden bezocht wat de SEO resultaten ten goede zal komen. Bij Cardan Technobility hebben ze een brede kennis op het gebied van digitale toegankelijkheid en zij kunnen hierdoor vervolgens weer bedrijven helpen om hun digitale toegankelijkheid te vergroten. 

De regels wat betreft digitale toegankelijkheid

Buiten dat een digitaal toegankelijke website de zichtbaarheid van die website verbeterd zijn er zelf regels opgesteld voor de digitale toegankelijkheid van websites en ook hier is Cardan Technobility zeer bekend mee. Digitaal toegankelijk is namelijk nog extra belangrijk voor mensen die door een handicap meer moeite hebben met het online verkrijgen van informatie. Omdat het verboden is om mensen ongelijk te behandelen op grond van een handicap is het voor bedrijven verplicht om hun diensten of producten zo toegankelijk mogelijk te maken. Dit houd dus ook in dat een website moet worden aangepast om deze ook voor mensen met een handicap toegankelijk te maken. 

Een website laten onderzoeken op digitale toegankelijkheid

Cardan Technobility biedt verschillende soorten onderzoeken aan waarbij ze gebruik maken van de opgestelde richtlijnen voor digitale toegankelijkheid. Tijdens het bouwen van een website of app kun je al een onderzoek laten uitvoeren naar hoe digitaal toegankelijk deze app of website is. Mocht je al over een website of app beschikken en is deze net online gegaan dan is ook daar een onderzoek voor waarmee de digitale toegankelijkheid kan worden bepaald. Wanneer je eenmaal een digitaal toegankelijke website hebt blijft het belangrijk om regelmatig onderzoeken te laten doen om op de hoogte te blijven van mogelijke verbeteringen die de digitale toegankelijkheid zouden kunnen vergroten.