Beschik je over een kantoor met werknemers, dan is het van belang dat je IT goed beheerd wordt. Waarschijnlijk maken de mensen die bij jou in dienst zijn een groot deel van de dag gebruik van hun laptop of van de computers die er staan. Maar hoe kun je je IT dan op een efficiënte manier beheren? Als er bij jou veel verbeterpunten lijken te zijn als het aankomt op IT beheer, kunnen onderstaande tips goed van pas komen.

Koop nieuwe computers of laptops

Staan er al jaren dezelfde computers op kantoor? Dan kan het goed zijn om deze te vervangen voor nieuwere. Je kunt dan het beste voor laptops gaan. Oude computers verbruiken namelijk veel energie dus als je nieuwere exemplaren aanschaft kun je uiteindelijk veel geld besparen.

Zet de computers ‘s nachts uit

Meestal wordt dit natuurlijk al gedaan, maar let er goed op dat computers ‘s nachts uitgezet worden. Ook hiermee kun je veel geld besparen. Apparaten in het stopcontact laten kost uiteindelijk namelijk veel stroom. Je kunt er ook voor kiezen om een tool te installeren op de computers die ze ‘s nachts automatisch uitzet.

Breng structuur aan

Structuur is fijn, zo ook als het aankomt op je computer. Zorg dus dat je bestanden in overzichtelijke mappen bewaart en dat je bestanden een passende naam geeft. Zo kun je documenten makkelijker vinden en werk je efficiënter. Daarbij is tijd natuurlijk ook geld, dus het is goed om daar zo verstandig mogelijk mee om te gaan.
Tip: wil je geen omkijken meer hebben naar je IT? Dat is goed mogelijk, door middel van managed services. Neem eens een kijkje op deze website en ontdek wat H&R voor jou kan betekenen. Door je IT beheer uit te besteden bespaar je niet alleen tijd, maar uiteindelijk ook geld.