De 3 voordelen van managed services

De voordelen van Managed Services

Wat is de kernactiviteit van jouw onderneming? De kans is groot dat je niet direct aan IT-management denkt. Toch kost het beheren van ICT voor vrijwel ieder bedrijf veel tijd, veel geld, en veel expertise. Is dat niet zonde?

In een wereld waarin vrijwel iedereen in ‘the cloud’ werkt en digitale oplossingen steeds vanzelfsprekender zijn, moet je simpelweg investeren in IT. De vraag is alleen of je dat als bedrijf allemaal zelf moet doen, zeker als de complexiteit blijft toenemen. Het uitbesteden van IT-beheer is voor veel ondernemers dan ook een voor de hand liggende stap, met een aantal duidelijke voordelen.

Voordeel #1: Focus op de kerntaken

Hoeveel tijd kost het jouw beheerders om alles op ICT-gebied soepel te laten verlopen? En hoeveel productiemiddelen en tijd zou het schelen als je die taken zou overdragen? Managed services houdt in dat je een gedeelte, of alle IT-ondersteuning aan een derde partij overlaat. Je kunt je gehele IT-omgeving zoals die nu is, direct uitbesteden. De kans is groot dat dat de kosten verlaagt. Maar belangrijker nog: door het IT-beheer over te laten aan de professionals, kun je de focus echt leggen op de kerntaken van jouw bedrijf. 

Voordeel #2: Optimalisatie van de IT-omgeving

Het uitbesteden van je huidige IT-beheer klinkt misschien al aantrekkelijk, maar het wordt nog mooier als je bedenkt dat dit ook leidt tot innovatie en een verbetering in services. Updates en vernieuwingen worden op de juiste manier doorgevoerd, zodat jij en je medewerkers altijd gebruik kunnen maken van de nieuwste mogelijkheden op digitaal gebied. En de continuïteit is gegarandeerd, want je nieuwe partner is dag en nacht beschikbaar om mogelijke storingen op te vangen.

Voordeel #3: Samen nadenken over nieuwe diensten

Wellicht het grootste voordeel van een managed services-abonnement is dat je gebruik kunt maken van de expertise van de nieuwe beheerder – niet alleen om alles in goede banen te leiden en te laten werken, maar ook om structurele verbeteringen door te voeren. De meerwaarde voor je organisatie kan enorm zijn, als je samen werkt aan een roadmap voor de digitale transformatie voor jouw bedrijf.

Laat ICT managen

Van verhoogde vraag van beschikbaarheid van jouw ICT-omgeving tot beter serverbeheer en werkplekbeheer: managed services hebben in vrijwel alle gevallen grote voordelen. Door dit over te laten aan een externe partij geniet je van alle voordelen van de beste oplossingen, terwijl je de focus echt kan leggen op de kerntaken en -activiteiten die voor jouw bedrijf van belang zijn.