Power BI: wat is het en hoe kan je het gebruiken?

Een bekende Business Intelligence tool van Microsoft is Power BI. Het kan heel verstandig zijn om een Power BI training te volgen, aangezien het een heel handige tool is voor je bedrijf. Je krijgt makkelijk inzicht in je gegevens en je kan deze gegevens weergeven op ieder apparaat. Je kan Power BI tevens gebruiken om real time overzichten te krijgen van de belangrijkste stuurdata binnen je onderneming. Hierdoor is het gemakkelijker om data te delen. Je kan Power BI aanschaffen als Software as a Service (Saas) of als een onderdeel van Microsoft Office 365 suite. Als je besluit om leer Power BI dan kan je dit gemakkelijk doen via een Power BI training. Leer Power BI gemakkelijk in te zetten om optimaal gebruik te maken van de gegevens van je onderneming.

Welke redenen zijn er om gebruik te maken van Power BI

De meeste mensen zijn wel op de hoogte hoe ze Excel kunnen gebruiken, maar Power BI is toch een stukje ingewikkelder. Dit is zonde, aangezien Power BI is ontwikkeld uit add ons van Excel waaronder Power Query, Power View en Power Pivot door Microsoft. Met al deze add ons kan je gemakkelijk gegevens verzamelen, analyseren, bewerken en visualiseren. Het is een stuk overzichtelijker en efficiënter als je een programma hebt waarin je al deze mogelijkheden binnen een software programma hebt. Power BI heeft tevens meer dan 100 ingebouwde koppelingen waardoor je verschillende databronnen kan koppelen zoals SQL Database, SalesForce, Google Analytics, Load en Azure. Via de gateways van Power BI kan je tevens databases op locatie koppelen. Je kan dit gemakkelijk zelf doen na een Power BI training.

Het gebruik van Power BI

Je kan Power BI op verschillende manieren inzetten binnen je organisatie zoals een webservice. Hiermee deel je op een makkelijke en veilige manier data binnen je organisatie. Via Windows kan je een tool gebruiken om rapporten te bouwen en data te bewerken. Je kan er ook embedded gebruik van maken en rapporten toevoegen aan apps. Uiteraard kan je er ook mobiel gebruik van maken via een platform voor Windows Phone, iOS of Android. Zo heb je op altijd en op iedere locatie toegang tot je rapporten en data. Power BI is perfect om op een snelle manier hele uitgebreide en inzichtelijke analyses te maken en hiervan een visueel rapport te maken. Gemaakte rapporten kan je makkelijk op je persoonlijke dashboard bewaren.