Waarom IT en beheer uitbesteden?

Het succesvol laten implementeren van IT systemen en beheer kan een tijdrovende klus zijn. Daarnaast is er veel expertise nodig om dit allemaal goed te laten lopen. Je moet namelijk rekening houden met verschillende factoren, zoals bedrijfsmodellen, commerciële doelstellingen en een uitvoeringspak. Ook is het verstandig om een projectteam op te zetten die zich hier op gaat focussen. Zo zal er een IT sourcing strategie opgezet moeten worden en is het handig om ook gelijk stappen te zetten richting cloud migratie. Waarom zou je dit alles uitbesteden? Je leest het hieronder.

Redenen waarom je IT sourcing zou uitbesteden

Om IT sourcing werkelijk succesvol te laten uitpakken moet je daarvoor een goed doordachte strategie neerzetten. Dit vergt alleen erg veel tijd dus dat is al een van de eerste redenen waarom je uit zou kunnen besteden. Daarbij moet je aan veel factoren denken die allemaal erg gedetailleerd moeten worden uitgewerkt. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met trends in de markt. Daar heeft een expert vaak net een andere kijk op waardoor deze handige inzichten kan aanreiken op dat gebied. Als er verkeerde beslissingen worden genomen tijdens IT sourcing kan dit problemen opleveren voor de dienstverlening van je bedrijf. Door het uit te besteden zorg je er voor dat dit alles soepel zal verlopen.

Cloud migratie voordelen uiteengezet

De stappen naar cloud migratie kunnen soms nogal eens wat stroef verlopen. Je bent namelijk minder geld kwijt aan kosten op het gebied van IT en de IT dienst is minder tijd kwijt aan beheer. Eigenlijk is er geen keuze meer of je wel of niet kiest voor een cloud migratie. Als je  mee wilt gaan met alle technologische ontwikkelingen is het eigenlijk wel essentieel. Naast de kostenvoordelen is de marktintroductietijd namelijk veel sneller. Dat is natuurlijk ook een groot voordeel voor je bedrijf. Toch is het succesvol overstappen naar de cloud een proces die je stapsgewijs en gegrond moet aanpakken. Door dit uit te besteden ben je ervan verzekerd dat al je gegevens veilig zijn en dat je zonder strubbelingen aan de slag kunt gaan.

Cloud migratie door externe partij

Het migreren naar de cloud is niet simpelweg het overzetten van gegevens naar een andere plek. Er zit namelijk een bepaald proces achter die moet worden doorlopen. Een externe partij kan dit allemaal voor je regelen zodat je weet dat dit op een adequate manier gebeurd. In de meeste gevallen is er eerst een voorbereidende fase waarbij speciale tools worden gebruikt om goed inzicht te krijgen. Vervolgens wordt er een planning opgezet over hoe alle gegevens naar de cloud worden gemigreerd. Daarna wordt alles opgezet voordat het zo ver is en wordt er een soort testje gehouden om te kijken of alle stappen echt werken. Alleen als alles dan goed werkt wordt de migratie pas echt in gang gezet. In de fase daarop wordt uitgetest of alle applicaties goed werken zoals ze behoren te werken. Zodra dit allemaal gereed is worden overbodige gegevens verwijderd zodat alles overzichtelijk terug te vinden.