Wat houdt hosting vergelijken in

Hosting vergelijken doe je om te kijken welke het beste bij jou past. Hosting is een dienst waarbij er online ruimte vanuit een server wordt aangeboden waar je vervolgens een site of andere zaken op kunt plaatsen. Deze server kan volledig voor jou website worden ingericht of gedeeld worden met andere websites. De meeste websites bevinden zich op een shared hosting. Dit is voordeliger voor website met een gemiddeld aantal bezoekers ( 1000 per maand) de grotere websites maken gebruik van maatoplossingen, zoals een eigen VPS (Virtual Private Server). Hosting vergelijken kun je doen bij: vergelijken.org

Waar let je op bij het kiezen

  • De ervaringen van (eerdere) klanten met de hostingprovider
  • De uptime van de hosting
  • De kwaliteit van de support van de hostingprovider
  • De veiligheid van de website (SSL-certificaat)

Het meeste van deze keuzes kun je baseren op de basis van  de reviews. Als een hostingprovider veel reviews heeft, kun je ook veel informatie vinden over bijvoorbeeld de ervaringen van klanten en de kwaliteit van de support. Als een hosting nog extra voordelen heeft dan zul je deze op de website vinden.

De prijs is ook een groot verschil. Er zijn hele goedkope en dure hosting providers. Het grootste verschil zit in de aantal websites dat op een server te vinden is. Je maakt in principe bij een goedkope hosting geen afspraken over het aantal websites dat met jouw website op de hosting actief mag zijn. Dit heeft een negatieve invloed op jouw laadtijd. Bij een duurdere provider kun je altijd rekenen op snelle laadtijden.