Wil jij zelf apparaat bouwen? Lees hier hoe je dat zelf kunt doen

Je eigen computer bouwen met Raspberry PI is mogelijk. Wat u moet doen, is eerst Raspberry Pi in de Elektor-winkel kopen. Vervolgens kunt u met dit apparaat een smart computer maken. Je kunt zelfs leren programmeren met Raspberry Pi. Raspberry Pi is een betaalbare en kleine computer. Je kunt er een desktopcomputer of gameconsole mee bouwen. Er zijn verschillende versies van Raspberry Pi. U kunt Raspberry Pi Zero, Raspberry Pi Model A+, Raspberry Pi 2 en Raspberry Pi 3 en 3 B+ selecteren.

De voorbereiding om uw eigen computer te bouwen

Naast een Raspberry kopen, moet je ook andere apparaten voorbereiden om een ​​computer te bouwen. Je moet bijvoorbeeld een monitor, een voeding, SD-kaart met OS, hoes en HDMI-kabel voorbereiden. Raspberry Pi gebruikt Raspbian OS dat u vanaf de officiële site kunt installeren. Om dit besturingssysteem te installeren heb je een NOOBS installer nodig. Raspberry Pi is uitgerust met een HDMI-poort. Je kunt dit apparaat dus aansluiten op een tv of HDMI-monitor. Daarnaast moet je een muis en toetsenbord voorbereiden.

Een computer bouwen met Raspberry Pi

Als de componenten en voorbereidingen klaar zijn, kun je nu je eigen computer bouwen met Raspberry Pi. Eerst moet u het besturingssysteem Raspbian op uw Micro SD-kaart laden. Dan moet je ook de muis en het toetsenbord op je Raspberry Pi aansluiten. Schakel de monitor in en sluit deze vervolgens aan op de Raspberry Pi via de HDMI-poort die is gelabeld als HDMI0. Als uw scherm is uitgerust met luidsprekers, hoeft u geen extra luidspreker aan te sluiten. Sluit vervolgens de voeding aan en sluit deze aan op de RPi USB-stroompoort. Als deze installatie is gelukt, ziet u een venster “Welkom bij Raspberry Pi”.