Windows 10 home: alles wat je moet weten

windows-10-home-licentie

Je hebt een nieuwe laptop aangeschaft en besluit daarbij om een upgrade te maken van jouw Windows systeem. Zo heb je de Windows 10 home, een krachtig besturingssysteem. Dit is de basisversie van het bekende besturingssysteem van Microsoft. Zoals de naam al verklapt is dit pakket ideaal voor op je laptop/pc thuis. Is het een goede keuze om naar de home versie van Windows 10 over te stappen? Wij zetten alles voor je op een rijtje wat je moet weten zodat de keuze wat makkelijker zal worden.

Functies van Windows 10 home

Uiteraard zijn er meer functies verbonden aan windows 10 home. Om te beginnen is deze versie van Windows stukken sneller dan zijn voorganger. Ook heeft de home verschillende nieuwe beveiligingsopties. Zo heeft het systeem gezichtsherkenning en vingerafdrukherkenning. Zo weet je zeker dat niemand gemakkelijk in kan loggen. Qua veiligheid tegen virussen etc. heeft home de juiste bescherming. Het is ook mogelijk om schermtijden en leeftjdrestricties in te stellen voor kinderen. In het algemeen een erg veilig en snel systeem. Dankzij de cloud blijft het systeem goed beveiligd tegen geavanceerde bedreigingen. Deze cloud zorgt er ook voor dat het gemaakte werk automatisch opgeslagen wordt en je niet zomaar kostbare bestanden kwijtraakt. Naast windows 10 home is er ook windows 10 enterprise beschikbaar.

Gebruik maken van een nieuw systeem

Het overstappen naar een nieuw Microsoft systeem vergt weinig tijd en kost slechts enkele minuten. Is het wat voor jou om over te stappen? Ga na of je huidige systeem nog snel genoeg is en vooral veilig genoeg. De online virussen worden steeds geavanceerder dus betere beveiliging op jouw computer kan zeker geen kwaad. Door de nieuwe functies is het stukken overzichtelijker en erg gebruiksvriendelijk. Tot slot is de prijs een enorme meevaller, het home pakket heb je voor onder de 20 euro. Het is zeker de overstap waard!