Draag bij aan de veiligheid: volg een cursus bedrijfshulpverlening

We kunnen er allemaal mee te maken krijgen: een noodsituatie op de werkvloer. Er kan sprake zijn van een bommelding waardoor het hele gebouw ontruimd moet worden. Ook kunnen er slachtoffers zijn door het vrijkomen van schadelijke gassen. En wat te denken van een val? Een ongeluk zit een klein hoekje maar kan grote gevolgen hebben. In vrijwel alle gevallen worden de hulpdiensten gealarmeerd. Maar in veel noodgevallen zijn de eerste minuten vaak cruciaal. Een slachtoffer met een hartstilstand maakt meer kans om te overleven als een omstander een succesvolle reanimatie kan toepassen. Reden genoeg om er voor te zorgen dat er altijd een aantal gediplomeerde bedrijfshulpverleners aanwezig zijn die de leiding kunnen nemen.

 

Goed voorbereid dankzij een cursus BHV Twente

In heel Nederland vindt je trainingscentra waar je een cursus bedrijfshulpverlening kunt volgen. Meestal gaat het dan om een tweedaagse cursus waar je in korte tijd veel theorie -en praktijklessen krijgt. Het belangrijkste tijdens zo’n cursus zijn de praktijklessen. Je gaat tijdens dit praktijkgedeelte met een instructeur noodgevallen ‘naspelen’. En met ‘naspelen’ bedoelen we dat de noodsituatie levensecht nagebootst wordt, en dat jij in moet grijpen. Je zult échte branden gaan blussen, mensen moeten evacueren en slachtoffers moeten reanimeren. Alles is erop gericht om jou een zeer realistische ervaring te bieden zodat je optimaal voorbereid bent op een echte noodsituatie.

 

Het diploma is een jaar geldig

Je sluit de cursus af met een examen. Als je voor dit examen slaagt krijg je een diploma en mag je jezelf bedrijfshulpverlener noemen. Het diploma van BHV Twente is geldig voor de duur van een jaar. Na dit jaar moet je een herhalingstraining doen om het diploma te mogen houden. De reden hiervoor is dat je er zo voor kunt zorgen dat jouw kennis op peil blijft.