Moeite met het vinden van een IT’er? Kijk eens naar freelance software engineers

Als IT-manager is het uiteraard van belang dat je een goede software engineer hebt voor jouw bedrijf. Vaak kun je die niet zomaar uit een hoed toveren en kan het zijn dat je via recruitmentbureaus ook niet altijd een goede persoon kunt vinden. In dat geval kan het inschakelen van een freelance software engineer de ideale oplossing zijn. Maar hoe vind je een goede software engineer voor jouw bedrijf? In dit blogartikel geven we je vijf tips om je op weg te helpen.

Weet precies wat je zoekt

Voordat je begint met het zoeken van een freelance software engineer, is het belangrijk om te weten wat voor persoon je eigenlijk zoekt. Waar moet deze persoon aan voldoen, welke skills moet hij of zij hebben en welke ervaring is van belang? Als je dit allemaal goed in kaart hebt gebracht, wordt het vinden van een goede persoon een stuk makkelijker.

Maak gebruik van LinkedIn

LinkedIn is hét sociale medium voor professionele netwerken. Als je daar een oproep plaatst voor een freelance software engineer, zul je gegarandeerd reacties krijgen. Het voordeel van LinkedIn is dat je heel gericht kunt zoeken en eenvoudig kunt controleren of iemand aan een goede criteria voldoet.

Gebruik een vacaturewebsite

Vacaturewebsites zoals Indeed, Monsterboard en stepstone bieden ook een groot netwerk van potentiële software engineers. Enkele voordelen van het gebruik van deze websites zijn dat je heel gericht kunt zoeken, dat de software engineers zelf actief op zoek gaan naar vacatures en dat je eenvoudig kunt filteren op basis van criteria.

Vraag om aanbevelingen

Vraag aan jouw persoonlijke en professionele netwerk of zij iemand kennen die bekwaam is in het vakgebied. De kans is groot dat iemand een tip heeft die de zoektocht naar een goede freelance software engineer zal bespoedigen. Vragen om aanbevelingen is een zeer efficiënte manier om potentiële kandidaten te vinden, omdat deze veelal al getest zijn op hun vaardigheden.

Onderzoek de persoon en zijn/haar werk

Als je iemand op het oog hebt, is het goed om eerst eens goed te onderzoeken wie deze persoon is en wat hij of zij kan. Bekijk eens goed de technologieën waar deze persoon ervaring mee heeft en vraag of hij of zij voorbeelden kan laten zien van werk wat eerder is gedaan. Op deze manier kun je erachter komen of iemand daadwerkelijk de skills en ervaring heeft waar jij naar op zoek bent.

Digitalization

Een andere praktische manier om in contact te komen met freelance software engineers is door op de site van Digitalization te kijken. Digitalization specialiseert zich in C#, C++ en Python programmeurs. Als dit talen zijn waar jullie je binnen jullie organisatie mee bezig houden, kijk dan vooral eens op hun website.

Samenvatting

Het vinden van de juiste freelance software engineer kan soms lastig lijken, maar met deze vijf tips zal je vast en zeker de juiste persoon vinden voor jouw bedrijf. Het belangrijkste is om precies te weten wat je zoekt, jezelf te profileren op de juiste manieren (LinkedIn, vacaturewebsites, etc) en te vragen om aanbevelingen vanuit je netwerk. Wanneer het eenmaal zover is, is het goed om de persoon en zijn/haar werk goed te onderzoeken om te bepalen of deze persoon daadwerkelijk geschikt is voor de functie.

Bron: https://www.digitalization.nl/