Leer jezelf en leer anderen

Mijn website heet niet voor niets ict educatief. Ik probeer met mijn blog mensen en uiteraard mezelf ook iets bij te brengen met de blogs die ik schrijf. Door te schrijven leer je iets namelijk sneller dan dat je het alleen leest. Op het gebied van ict is het belangrijk dat je naast veel theorie ook veel praktijk opdrachten uitvoert om zo te begrijpen wat je in de theorie hebt geleerd. Jammer genoeg zijn er niet veel ict bedrijven die deze mogelijkheid aanbieden om stage ict mogelijkheden te bieden voor de studenten die nu een ict opleiding volgen. Ik heb nog regelmatig contact met de leraar van mijn ict studie en als ik hem dan spreek dan geeft hij ook vaak aan dat ze weer veel moeite hebben om iedere student een ict plek te bieden. eigenlijk vind ik dat persoonlijk erg raar, ik bied namelijk deze plekken wel aan en heb echt profijt van het enthousiasme van deze studenten en de leergierigheid die ze tonen bij mij ict opdrachten.

logo-ict-stage

Ict-stage.com bemiddeld al een aantal jaar voor mij voor deze studenten. Ik krijg ieder jaar tijdens de stageperioden weer dagelijks telefoontjes van studenten die op zoek zijn naar een stage in de ict. Je merkt aan hun stem dat ze al tientallen bedrijven hebben afgebeld om te smeken om een baantje. Eigenlijk vrij raar.

  1. Je hebt tegen een vrij laag tarief of zelfs gratis een paar extra handen.
  2. Ze hebben vaak meer kennis in huis dan je denkt.
  3. Ze zijn blij dat ze een stageplek hebben want ze kunnen anders hun studie niet afronden.
  4. Ze tonen inzet en denken mee.

En zo kan ik nog wel even door gaan. Ik ben echt te spreken over de studenten die bij mij stage hebben gelopen. uiteraard zijn er ook uitzonderingen waarvan je denkt oke weet je zeker dat je de juiste opleiding hebt gekozen, maar die laat je dat dan duidelijk inzien en kan je indien nodig vervangen voor een wel gemotiveerde student.